Rekommendera sidan på Facebbok

Åsiktsregistrering av kommentatorer på avpixlat

13 december 2013

Thomas Matsson Expressen

 

 

Expo stiftelsen Daniel PhoolRobert Aschberg
Fredrik Reinfeledt

För ett tag sedan har den Svenska media tillsammans med Aftonblaskan; Aftonbladet, Expressen, med Robert Aschberg i spetsen gjort angrepp på både den Svenska yttrandefrihet och ansträngt sig duktigt för att fiska upp personuppgifter från olika kommentarsfälten på det olika Socialt kopplade API kommentarstjänster som t.e.x Disqus. Syftet med tilltaget är att identifiera och registrera människor i Sverige som har en annan politisk och ekonomisk uppfattning om dagens Sverige för att konfrontera oliktänkande.

Konfrontation av oliktänkande

Expressen har på uppdrag av Robert Aschberg som är medgrundare/ägare till det privata underrättelsetjänste bolag som har utfört kartläggningen, registerkörningarna och åsiktsregistreringen av avpixlat.info kommentarfälten åt Expressen. Detta min kära läsare gör mig mycket upprörd och förbannad. Inte nog med att Aftonbladet tillsammans med Stiftelsen Expo kontinuerligt bedriver hetsjakt på hemsidan avpixlat.info. Hemsidan avpixlat.info är en hemsida som stödjer partiet Sverige Demokrater (SD). Hemsidan har i snitt tvåtusen unika besökare per dag och är en naturlig samlingsplats för alla människor från Sverige som önskar kommunicera sina frågor om den Svenska invandringen och den havererade asylpolitiska läge. Är det så konstigt att avpixlat.info finns överhuvudtaget? Nej. Det är naturlig effekt av våra politikers misslyckande av att lyssna på individen i Sverige. Jag läser varje dag på Aftonblaskan och är inte förvånad över den massiva negativa hatstämningen mot SD som sådan. Jag ska ge dig ett bra tips! Om du ser något som är negativt skrivet om SD så föreslår jag att du omedelbart besöker avpixlat.info.

Nättidningen avpixlat försöker hålla sig till verkligheten och som ofta finns den korrekt återgivna versionen hos dem. Föga förvånande.
Jag noterade för några år sedan en märklig händelse som faktiskt bidrog till att jag började ifrågasätta Aftonblaskans artiklar. Den Danska tidningen hade skrivit om ett fall där en utlandsfödd arabisk man hade förgripit sig med ett tillhygge på ett badande par. Aftonbladet skrev att det var en Dansk talande man i 40 års ålder. Detta är inte en slump att Aftonbladet valde att skriva så. Läste man sedan hos Avpixlat.info så var beskrivningen mer detaljerad och utförlig. Jag förstod då att Aftonbladet, Expressen går Stiftelsen Expos ärenden och jobbade aktivt för att mörka i skyddet av press skyddet. Sådant äcklar mig. Det var några år sedan.

Nu har fighten mellan de etablerade Expo stödda och SD intensifierats. Läser man på avpixlat.info och framförallt de tusen och åter tusen med kommentarer ser man att det är vanligt folk med sunt och förnuft innanför pannan. Det är inga rasister. Det är människor både utlandsfödda och Svenska som med sina utförliga och helt korrekt skrivna inlägg försöker få sin åsikt befäst.

Det är människor som vill vara delaktiga i det Svenska samhället. Det är människor som hittat en samhörighet och vill veta vad det är som håller på att hända i Sverige. Utan mörkningar eller expostyrda vinklingar. Det är helt vanliga människor som vägrar att bli förda bakom ljuset!

Dessa tusen och åter tusentals människor har Robert Aschberg gjort förbannad.
Robert Aschberg har ett TV program där han gör reklam för sin kommande TV-programserie på TV3, som går ut på att med hjälp av ett TV-team förnedra de identifierade på Avpixlat-kommentatorer i deras hem, på deras arbetsplatser och på andra ställen där de inte kan gömma sig bakom skärm och tangentbord. Jag tycker att man har gått över gränsen på vad som är rimligt i sådana avseende och detta har bidragit till att jag skrev artikeln. Att leta upp privatpersoner som har en annan åsikt än som Robert Aschberg och hans finansiärer har gör mig riktig förbannad över hur orättvist avpixlat framställs i Media. Robert Aschberg, Fredrik Reinfeld, Expressen och Aftonblaskan mår fortsätta sina förföljelser av oliktänkande men informationsmonopolet är förbi och folket har större makt att påverka idag än någonsin.

Hur gör Expo när det påstår att avpixlat är en hat sajt?

Jag ska förklara. Avpixlat har som bekant kommentatorsfält. Dessa kommentatorsfält är kopplade via API från Disqus. Avpixlat har även flera moderatorer som försöker att hinna med att rensa bland inlägg när det smygs in rasistiska påhopp. Ibland hinner inte moderatorerna ta bort i rätt tid ett rasistisk vinklad inlägg och då passar inläggs författaren på att ta en skärmdump och skickar detta skärmdump vidare till Media. Fast kommentaren var gjord av Expostyrda själva, för att smutskasta avpixlat som en rasistisk sajt. Det är vidrigt och billigt sätt att förvanska sanningen till folket.

Vad betyder Expo?

Expo är en stiftelse i syfte att upplysa allmänheten om främlingsfientlighet och rasism. Verksamheten bedrivs på ideell grund och är privat ägd sedan 1995.

eXTReMe Tracker